dissabte, 7 d’octubre del 2017

Benvinguts a un nou començament!



Ha començat un nou curs! Algunes de les activitats que hem treballat els primers dies són:
- RETROBADA:
Retrobada després de les vacances d’estiu, a l’assemblea expliquem i compartim experiències de les nostres vacances, inquietuds.


- CÀPSULA DEL TEMPS:
Escrivim  en un full les coses que esperem i que ens agradaria viure i  aprendre al llarg del curs. Decorem un sobre i ho fiquem dins. Ficarem tots dins una capsa per obrir-la junts a final de curs.

- ORGANITZEM L’AULA:
Entre tots parlem i decidim com volem organitzar el material, decorar...l’aula. Fem petits equips de feina, cadascun s’encarrega d’una tasca: organitzar material fungible, col·locar prestatgeries, organitzar la biblioteca d’aula, penjar diferents materials, pensar com fer els cartells dels encarregats... Així entre tots deixem l’aula al nostre gust.
- NOM DEL GRUP:
Parlem en assemblea sobre el nostre nom de grup, entre tots decidim si volem continuar amb el mateix o ens agradaria canviar-lo. Argumentem les nostres intervencions. Parlem i fem una pluja d’idees sobre les coses que ens identifiquen com a grup i quines coses hauríem de tenir en compte per triar un altre. 
- NORMES:        
En assemblea parlem sobre les normes que teníem el darrer curs, valorem si van funcionar i a partir d’això elaborem les que volem tenir. Confeccionem el cartells per penjar a la classe.- -
- HORARI:
Parlem sobre el nostre horari setmanal, com ens organitzarem als diferents moments educatius. Confeccionem el nostre horari.
- DINÀMIQUES DE GRUP:
Aprofitem els primers dies per fer diferents dinàmiques que ajuden a crear un bon clima de feina i a reforçar els nostres vincles.
“QUANT ENS CONEIXEM” Ens tapem els ulls i hem de reconèixer al nostre companys, només mitjançant el tacte o amb alguna pista sobre la seva personalitat.
"LES MANS DE COLORS" Ens posem en un cercle i un per un, hem d'agafar la mà del nostre company de la dreta i dir "les meves mans de colors, agafen les teves mans de colors, perquè...." i completar aquesta frase amb les coses positives que li aporta aquest company. Va ser súper emotiu, fins i tot van haver llàgrimes de emoció.
Aquí teniu fotos realitzant les dinàmiques de grup:






































1 comentari: