diumenge, 21 d’octubre del 2018

Primers dies



Els primers dies d’escola, després d’un estiu ple d’activitats, anècdotes, aventures i descans… són de retrobada amb els companys, els mestres, la nova classe i el nou curs que comença. Han d’estar destinats a crear un clima d’aula adequat, a que tots el membres del grup es sentin  escoltats, respectats i part activa del grup per aconseguir tenir un ambient de feina agradable. Per aquest motiu, en la nostra escola, els alumnes són part important a l’hora d’organitzar els espais, els materials, fer les normes…Per això els primers dies,  es realitzen assemblees, dinàmiques de cohesió de grup, elaborarem les normes, organitzem la nostra biblioteca d’aula i preparem el material (arxivador, carpeta d’estudi..)..

Han estat uns dies molt especials on hem compartit emocions i experiències. Aquí teniu un petit recull de tot el que hem viscut:



“ El nostre estiu”

Ens agrupem en parelles seguint instruccions (els que tenen els mitjons del mateix color, els que tenen la samarreta verda...) ens contem les nostres vivències de l’estiu. Després, expliquem a la resta les experiències del nostre company i el nostre company les nostres.

 
















 


“Moment feliç”

Escrivim l´activitat que més ens hagi agradat d´aquest estiu en companyia de la  família. Per altra banda, les famílies ens faran arribar el mateix, però des del punt de vista dels pares. Està bé per observar quines coses s´han fet i si han estat igual d´importants pels nens que pels pares.



“La meva portada”

Ens dibuixem a una cartolina i passem el paper als companys, tots ens escriuen o qualitat. Amb aquesta llista, confeccionem la nostra portada de l’arxivador.


 

“Els responsables”

Consensuem en assemblea  els càrrecs necessaris per un bon funcionament d’aula. Després en grups cooperatius fem els cartells amb les responsabilitats que desenvoluparà cada encarregat.

 

“Les normes”

En assemblea compartim i recordem les normes per un bon funcionament i un bon clima d’aula en funció de com va anar el curs passat. Confeccionem un document de compromís que signem de manera individual.





“Carta al meu jo del futur”

En assemblea expliquem l’activitat, reflexionem sobre com som, quines coses podem aportar al grup, quins són els nostres punts forts i febles i escrivim una carta a nosaltres mateixos per obrir-la a final de curs.



“Proves inicials”

Fem una petita prova individual de llengua i de matemàtiques, que ens servirà juntament amb la resta d’activitats desenvolupades en aquesta unitat per a poder realitzar una avaluació inicial i saber d’on partim.



 

“Organització”

Entre tots acordem la disposició del material a la classe per a que sigui un espai agradable i acollidor per a tots. També organitzem els nostres arxivadors.



“Punt de llibre”

Confeccionem el nostre punt de llibre amb flors i fulles que agafem del pati.

 

“ Anem al parc”
Anem a passar una estona molt agradable al parc nou de s’Illa amb els companys de 4tB i 5è B














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada